Tim De Knyf volgt schepen Jef Erauw op

Tim De Knyf volgt schepen Jef Erauw op

Tim De Knyf, Jef Erauw en Ary Van den Bossche.

Foto: hls

Sint-Lievens-Houtem -

Schepen van Openbare Werken Jef Erauw (Nieuw Houtem) stopt eind deze maand met politiek. Hij geeft de fakkel door aan partijgenoot en gemeenteraadslid Tim De Knyf (35). Aangezien Erauw ook uit de gemeenteraad stapt, werd ook daar voor een opvolger gezorgd: Ary Van Den Bossche uit Zonnegem. ‘Ik besef dat de wissel een maand voor de verkiezingen en op een paar maanden voor het einde van de legislatuur een beetje vreemd aandoet', zegt de ontslagnemende schepen, ‘maar ik ben 66 geworden en wil nu andere dingen gaan doen. Ik had besloten om nog voor mijn ontslag alle belangrijke wegendossiers af te werken en die duurden langer dan gedacht. Vandaar de late wissel.’

Jef Erauw was medestichter van de partij Nieuw Houtem en zetelde 30 jaar lang in de gemeenteraad, de jongste 18 jaar als schepen.

Zijn opvolger, Tim De Knyf, stapte in de gemeentepolitiek als voorzitter van de jeugdraad en stichtend voorzitter van Jeugdhuis Reflex. In 2000 werd hij OCMW-raadslid en in 2006 gemeenteraadslid. ‘Het siert Jef Erauw dat hij zijn ervaring wil doorgeven aan de volgende generatie’, zegt De Knyf, die zich ondanks de korte duur van zijn schepenmandaat ten volle wil inzetten. ‘Ik heb zelfs loopbaanonderbreking genomen voor die periode’, zegt de leraar aan het Herzeels Atheneum.

Ary Van Den Bossche zal eind deze maand Erauw opvolgen in de gemeenteraad. De 67-jarige Zonnegemnaar zit al tien jaar in de OCMW-raad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio