Fit & Gezond

Is dit de simpelste dieettruc ooit?

Is dit de simpelste dieettruc ooit?

Foto: Shutterstock

Wil je afvallen, dan kies je best voor een restaurant met zachte muziek en verlichting. Een studie van de Amerikaanse universiteit Cornell heeft immers uitgewezen dat sfeer ons eetgedrag beïnvloedt. In een rustig restaurant eten we minder calorieën, maar voelen ons achteraf toch meer voldaan.

Onze zin in eten staat onder invloed van omgevingsfactoren. Simpele dingen als de muziekkeuze en verlichting in een restaurant kunnen ervoor zorgen dat we minder calorieën innemen en ons na de maaltijd toch meer voldaan voelen. Dat zegt een studie van Cornell University.

'Toen we een fastfoodrestaurant een make-over gaven, merkten we dat zachtere muziek en verlichting ervoor zorgden dat mensen gemiddeld 175 calorieën minder aten en er meer van genoten,' zegt Brian Wansink, directeur van het voedsellab van de universiteit en leider van het onderzoek.

Wansink en zijn mede-onderzoeker Koert van Ittersum van het Georgia Instituut voor Technologie ontdekten dat rustige muziek en verlichting niets veranderde aan wat mensen bestelden, maar wel aan wat ze effectief opaten. Gemiddeld werd er achttien procent minder gegeten - 775 calorieën in plaats van 949 - en gaf men aan meer genoten te hebben van de maaltijd.

Volgens de onderzoekers moeten fastfoodketens nu met de resultaten aan de slag: 'Simpele veranderingen als zachtere muziek en een betere akoestiek kunnen helpen om overeten te voorkomen - en klanten tegelijkertijd meer te doen genieten.'

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees