Vakantie

Retropolis brengt het verleden even terug

Retropolis brengt het verleden even terug

Foto: rr

Heimwee naar de roaring twenties, fabulous fifties en swinging sixties? In Genk organiseren ze voor het eerst Retropolis, waar u drie dagen lang wordt ondergedompeld in de stijl, muziek en glamour van weleer.

Retropolis is het kind van Ben Mouling, oprichter van evenementenbureau Radio Modern, en zijn echtgenote Florence Agrati, die onlangs Neo Retro Agency oprichtte, gespecialiseerd in vintage entertainment. Zelf bevangen door de retrobeweging, willen ze al het leuke en de schoonheid van weleer samenbrengen op een driedaags festival.

Het Genkse cultuurcentrum C-Mine, op de oude steenkoolmijn van Winterslag waar de geschiedenis moeiteloos voortleeft, leent zich perfect als locatie. Het retrofestival gaat er vrijdagavond van start met een Radio Modern-feest met swing uit de jaren vijftig en een burleske show.

Zaterdag en zondag is er een grootse vintage markt met platen, kleding, meubliair en nog meer moois van vroeger. Dansen kunt u doen op muziek van de roaring twenties tot de swinging sixties, onderverdeeld in verschillende zalen. Wie wil, kan zich laten opmaken en kappen door de Modernettes in het Beauty Boudoir & Barber Shop of poseren voor een portret op een ouderwetse LML-scooter.

Retropolis loopt van 31 augustus tot 2 september in C-mine Genk. Een combiticket kost 45 euro, zondag is het festival gratis. Meer info? www.retropolis.be

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees