Beauty

Steeds meer jonge meisjes willen vaginale chirurgie

Steeds meer jonge meisjes willen vaginale chirurgie

Foto: shutterstock

Volgens experts maken steeds meer vrouwen zich zorgen over hun geslachtsorgaan en laten steeds meer jonge meisjes hun vagina chirurgisch corrigeren. Cijfers van de National Health Service bevestigen dat het aantal aanvragen voor cosmetische plastische chirurgie in de Verenigde Staten in tien jaar vervijfvoudigd is.

De urenlange procedure was vroeger populair bij vrouwen met urineverlies of een vaginale verzakking als gevolg van een bevalling. Nu wordt de ingreep steeds vaker toegepast voor esthetische doeleinden: het aanpassen van de schaamlippen zodat de vagina er mooier en jonger uitziet en om de seksuele bevrediging te verhogen.

Vrouwen die voor zo'n cosmetische correcties naar de plastische chirurg stappen zijn gemiddeld tussen de 30 en 40 jaar, maar de trend zaait ook verwarring bij tienermeisjes. Dokters maken zich zorgen over de jonge meisjes die voortdurend met misleidende informatie worden geconfronteerd en daardoor niet meer weten wat normaal is en wat niet. Dokter Iglesia, een gynaecoloog uit Washington D.C., vertelt: 'Ik hoorde al over een moeder met twee dochters van 16 en 11 die zich allebei aan vaginale cosmetische chirurgie wilden wagen. Dat hoort gewoon niet.'

Ondanks de vele vraagtekens bij het nut en de veiligheid van dergelijke cosmetische ingrepen, blijft de belangstelling stijgen. Voor een vagina op maat betaal je 1.900 tot bijna 10.000 euro, maar ook de hoge kostprijs vormt voor deze vrouwen blijkbaar geen grote hindernis. Volgens critici is het voor hen een poging om aan een onbestaand schoonheidsideaal te beantwoorden. Chirurgen zeggen dat het merendeel van hun patiënten werd beïnvloed door internetporno en de verschillende media.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees