Clara Cleymans en Lucas Van den Eynde spelen hoofdrollen

Opnames nieuwe Gentse fictiereeks beginnen maandag

Maandag starten in Gent de opnames voor de nieuwe VRT-fictiereeks De Ridder in het Lieven Bauwensgebouw aan de Martelaarslaan en het Gerechtsgebouw. De reeks zal pas in het najaar van 2013 te zien zijn op Eén. Het Gentse stadsbestuur en het Gentse parket steunen de nieuwe reeks met adviezen, logistiek en 50.000 euro. Gent is met de opnames van De Ridder voor de derde keer gaststad voor een langlopende misdaadreeks, na Flikken en Code37.

In De Ridder wordt Helena De Ridder gevolgd, een ambitieuze jonge aanklaagster. De serie, die als opvolger van Witse wordt voorgesteld, moet een blik op de wereld van misdaad en gerecht bieden, vanuit het oogpunt van het parket. De rol van het hoofdpersonage wordt vertolkt door Clara Cleymans, bekend van Groenten uit Balen en Tegen de sterren op.

De andere rollen worden gespeeld door Lucas Van den Eynde, Dahlia Pessemiers-Benamar, Katelijne Damen en Michaël Pas. De serie werd geschreven door Rik D'hiet, die ook de monstertrilogie van Tom Lanoye bewerkte tot de tiendelige Eén-reeks Het goddelijke monster. Rik D'hiet was ook betrokken bij de verhaalontwikkeling en eindredactie van Flikken en werkte ook voor Recht op Recht.

Uniek

"De reeks zal bijdragen tot meer duidelijkheid over het parket en het openbaar ministetrie", zegt Johan Sabbe, Procureur des Konings in Gent. "Het gaat om een uniek project. Justitie werd nog nooit vanuit de invalshoek van het parket belicht in een fictiereeks."

Ook het Gentse stadsbestuur is blij met de nieuwe reeks. "De Ridder koos zal bijdragen tot de bekendheid en promotie van Gent", klinkt het in een persbericht. "Het stadsbestuur verleent een toelage van 50.000 euro en de bijstand van de Dienst Evenementen en Feesten en het ‘Ghent Film Office’, dat logistieke steun geeft en geschikte locaties zocht voor ‘De Ridder’."

In De Gentenaar van morgen kan u een interview lezen met Bernadette Baeyens, substituut bij het parket van Gent, die samen met haar collega Annemie Serlippens advies gaf over de scenario's van De Ridder.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio