Vakantie

Vlaams-Brabant doet het toeristisch uitstekend

Vlaams-Brabant doet het toeristisch uitstekend

Foto: hotel

Het toerisme in Vlaams-Brabant gaat door op haar positieve elan. Het aantal toeristische overnachtingen is er tijdens de eerste vier maanden van 2012 met 8,9 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2011. Het aantal aankomsten nam toe met 7,3 procent, zo blijkt uit cijfers van Toerisme Vlaanderen.

'Met deze groeicijfers scoren we beduidend beter dan het gemiddelde van Vlaanderen en dan de andere provincies', stelt gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V). 'Onze provincie doet het met een stijging van het aantal overnachtingen dit voorjaar met 8,9 procent merkelijk beter dan alle andere provincies. Voor de groei van het aantal aankomsten moet Vlaams-Brabant enkel Antwerpen laten voorgaan (7,7 versus 7,3 procent).'

In de provincie wordt een positieve trend voortgezet, want ook in 2011 werden 6,4 procent meer overnachtingen (1,58 miljoen) geteld dan in 2010. De stijging in Vlaams-Brabant is vooral te danken aan een toename van het aantal buitenlandse vakantiegangers en zakenlui (+15,2 procent). De provincie is vooral populair in de buurlanden, de VS, Spanje en Italië.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees