Beeld van stront op markt

Alex Fabry maakte een beeld met zijn eigen uitwerpselen omdat we in een ‘shitty wereld’ leven. Foto: sbr

Roeselare -

De Roeselaarse kunstenaar Alex Fabry palmt de komende weken het centrum van de stad in. Vervuiling en kuddementaliteit staan centraal in zijn werk.

Op tien locaties in het centrum staan verrassende kunstwerken van de hand van Alex Fabry. De vaak uitdagende kunstwerken zijn het resultaat van drie jaar afval en andere zaken verzamelen. Zo staat er op de markt een beeld gemaakt uit de stoelgang van Fabry. Wat controverse is de man niet vreemd. De expo heet dan ook ‘Shit, t' is Kunst’.

‘We leven in een shitty wereld’, vindt Fabry. ‘Met ons afval maken we zelf de wereld kapot. Ikzelf maak me er ook schuldig aan, vandaar dat ik eigen uitwerpselen gebruikte. Alle werken gaan over het niet-bewustzijn van de mens. Neem nu het zwerfvuil dat in verschillende van de werken een rol speelt. Eén peukje op de grond is niet erg, maar als je ze twee jaar lang verzamelt en groepeert, zijn de mensen plots gechoqueerd. De confrontatie roept vragen op en zorgt voor discussie.’

Na afloop van de expo verdwijnen alle werken, op één na. De stad kocht Tree of Hope aan naast de Sint-Michielskerk. Bij de boom horen fluorescerende papiertjes waar iedereen zijn hoop of wens op kwijt kan.

Bij elk kunstwerk hoort een QR-code. Smartphone-gebruikers kunnen meteen online de betekenis van het werk opzoeken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio