Deze kunst is echte kak

Deze kunst is echte kak

Foto: SBR

ROESELARE - De Roeselaarse kunstenaar Alex Fabry heeft wat over voor zijn kunst. Drie jaar lang verzamelde hij zijn eigen uitwerpselen om die te verwerken in het beeld Human. Een man ingesmeerd met stront. 'Human bestaat uit een plastieken vorm met een klevende onderlaag. Die smeerde ik in met mijn uitwerpselen. Daarna liet ik die opdrogen.'

'We leven in een shitty wereld die iedereen vervuilt. Ik ben er zelf ook schuldig aan', aldus Fabry. Hij maakte ook een babyolifant uit excrementen, maar dan wel die van de olifanten van het pretpark Bellewaerde.

Een geur verspreidt het kunstwerk niet. Tenminste: niet meer. 'De stank bij het maken van het werk was niet te harden, maar ik heb het bewerkt met lak zodat het bewaard blijft en geurloos is. Mijn moeder was vroeger trots wanneer ik op het potje ging, maar de laatste drie jaar keek ze toch maar raar op', zegt Fabry lachend.

Voor alle duidelijkheid: Fabry maakt ook werken zonder eigen stoelgang. Een expo met zijn werk loopt tot 23 september in Roeselare.

www.alexfabry.com

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio