Celebs

Wout Bru kookt voor BV's op 'feestje' privékliniek

Bart Decoopman Foto: sm

BRUGGE - Met sterrenchef Wout Bru aan het fornuis, champagne vanuit de lucht en een gastenlijst vol BV's wordt het tienjarige jubileum van de Brugse privékliniek Cosmipolis geen saai bedrijfsfeest. Toch kun je het moeilijk decadent noemen: de opbrengst gaat naar Poverello.

Zo'n 120 bekende Vlamingen, sportlui, politici en mensen uit het zakenleven weten dat ze zaterdag 29 september in hun agenda moeten blokkeren. De gasten weten dat de Brugse privékliniek die dag 'iets organiseert', maar de details waren tot op vandaag zelfs voor het personeel een geheim. Een klassiek bedrijfsfeest wordt het sowieso niet als je weet dat sterrenchef Wout Bru voor de catering zorgt. Bru zou trouwens een bekende assistent meebrengen: Siebe Geerits, de jongen die onder toeziend oog van Bru de VTM-talentenjacht Junior masterchef won.

De kliniek wou aanvankelijk een 'dinner in the sky' organiseren, een etentje waarbij de gasten boven de grond worden gehesen. Omdat zo'n diner op grote hoogte je gastenlijst wel érg beperkt, wordt het een 'hapje in the sky' met champagne. Wie niet is uitgenodigd voor het avondfeest, kan na reservatie tussen 10 en 17 uur de lucht in. Dat kost dan wel 30 euro, zegt plastisch chirurg Bart Decoopman van Cosmipolis.

Zakenmensen en politici

'Het is niet de bedoeling aan dit feest ook maar één euro te verdienen. Daarom gaat het geld naar Poverello, de organisatie die in Brugge kansarmen opvangt en helpt. Mensen kunnen de kliniek overdag ook gratis bezoeken. Mensen die we zelf uitnodigen, hoeven geen cadeau mee te brengen. Als ze dat toch willen doen, vragen we ook om te storten aan die organisatie', aldus Decoopman, die ooit meewerkte aan het VT4-programma Beautiful.

De namen op de gastenlijst worden niet vrijgegeven, maar het is geen geheim dat dokter Decoopman bevriend is met tal van bekende Vlamingen als de Pfaffs, mensen uit de sportwereld als Georges Leekens en Patrick Lefevere, figuren uit de zakenwereld en een aantal politici.

Voor het avondfeest zijn de uitnodigingen beperkt. De muziek wordt verzorgd door Isabelle A. met een orkest en een deejay. Tijdens het hele feest wordt trouwens geen champagne geschonken, maar Belgian Bubbles gemaakt van Franse druiven.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees