Apéros Vintage de Bordeaux schenkt cuvées aan democratische prijzen

Hungaria wordt even wijntempel

Hungaria wordt even wijntempel

Ambassadeur Thomas Van Ostaede met de cuvée Bent Van Looy aan restaurant Hungaria. Foto: ivw

Leuven -

Wijnliefhebbers zakken op woensdag 5 september best af naar de Vaartkom. Restaurant Hungaria wordt er het decor voor de tweede Leuvense Apéros Vintage de Bordeaux.

We zijn het derde exportland voor de bordeauxwijnen, maar toch kennen de Belgen deze wijnen niet zo goed. Dat bordeauxwijnen ook in een witte, rosé of bubbelversie bestaan, is nog te weinig bekend. Om met verschillende vooroordelen komaf te maken, wordt op 5 september de Apéros Vintage de Bordeaux georganiseerd in Hungaria.

‘Veel mensen hebben een beeld van bordeauxwijnen dat niet volledig strookt met de werkelijkheid. Een bordeaux hoeft niet die zware, dure, rode wijn te zijn die je met Kerstmis krijgt voorgeschoteld’, zegt Thomas Van Ostaede.

Samen met Ilse Schoonackers, beiden de drijvende krachten achter populaire Leuvense evenementen als Piknik Musik, is Van Ostaede de Leuvense ambassadeur van het evenement. Voor de tweede keer leiden ze de organisatie van een Leuvense editie in goede banen. Het afterworkconcept rond de bordeauxwijnen kwam overgewaaid uit Parijs en wordt intussen, naast Leuven, ook in Brussel, Antwerpen en Gent georganiseerd. De eerste editie in Leuven vond in juni plaats in café Rodins.

‘Het concept is simpel. Je kan er na je werk in een gemoedelijke sfeer goede wijnen komen proeven aan 3 of 5 euro per glas. Dat is voor jonge mensen misschien niet goedkoop, maar anders zou je zulke wijnen nooit voor die prijs kunnen drinken. Daarnaast zijn er wijndegustaties of kan je rechtstreeks uitleg vragen aan een wijnboer. Om zeven uur starten bovendien de Leuvense dj's van Up High Collectiv’, stelt Van Ostaede.

De wijnen werden geselecteerd door een professionele jury. Ze zijn bovendien gemakkelijk te vinden in Vlaanderen. Ook de cuvée Bent Van Looy kan je proeven. Tijdens Apéros Vintage de Bordeaux worden de wijnen geserveerd in een souvenierglas dat je mee naar huis mag nemen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio