Seks & Relaties

Dit haten singles het meest

Dit haten singles het meest

Foto: Shutterstock

De meeste vrijgezellen slagen er niet in om van het leven te genieten zonder partner en hebben een bloedhekel aan eenzaamheid. Dat blijkt uit een recente peiling van datingsite Cupid.com waaraan vierduizend singles hebben meegewerkt.

Ruim 36 procent van de respondenten duidde een gebrek aan gezelschap aan als het grootste nadeel van het vrijgezellenbestaan. Zo’n 32 procent geeft toe dat de eenzaamheid het naarste gevolg is van het single zijn. Ondanks dat lege gevoel, vinden veel ondervraagden dat er ook belangrijke voordelen aan het vrijgezellenleven verbonden zijn.

Zo’n 38 procent geniet met volle teugen van zijn onafhankelijkheid. 22 procent stelt zelfs dat het leven zonder partner veel makkelijker is. Uit de enquête blijkt nog dat vooral mannen – niet echt verrassend – moeite hebben met een seksuele leemte. Vrouwen kunnen daar veel beter mee om.

Verder tonen de resultaten aan dat er geen specifieke wachttijd bestaat om na een breuk in een nieuwe relatie te stappen. Sommige geënquêteerden maken amper een uur na de stukgelopen relatie al een datingprofiel aan, terwijl een derde van hen tussen de twee en de drie jaar inactief is op romantisch vlak . Hoe snel een man of vrouw op zoek gaat naar een nieuwe relatie, hangt in 78 procent van de gevallen af hoe de vorige relatie werd beëindigd.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees