Hogere verkeersboetes vanaf januari van kracht

Hogere verkeersboetes vanaf januari van kracht

archieffoto Foto: gia

De strengere boetes voor rijden onder invloed of zonder gordel en de zwaardere boetes voor verkeersrecidivisten zullen vanaf januari toegepast worden. Dat verklaarde staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) vrijdag in de Sudpresse-kranten. Wathelet laat vanaf begin volgend jaar ook de controles op onverzekerd rijden opdrijven.

De federale regering kondigde eind juli maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo wordt het rijbewijs van bestuurders die voor een tweede keer veroordeeld worden voor een verkeersovertreding, voor drie maanden ingetrokken. Bij een derde veroordeling wordt dat zes maanden, bij de vierde keer moet een veroordeelde na negen maanden opnieuw het rijexamen afleggen.

Verder ligt de alcohollimiet voor professionele chauffeurs voortaan op 0,2 in plaats van 0,5 promille. De boete voor kinderen jonger dan 12 jaar die de gordel niet dragen wordt ten slotte verhoogd van 50 naar 150 euro. 

Wathelet liet eerder weten dat de opbrengst van de hogere boetes zal gebruikt worden voor bijkomende controles en voor de aankoop van extra apparatuur.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees