Kris Peeters verkiest Galibier boven de Gordel

Kris Peeters verkiest Galibier boven de Gordel

Kris Peeters op de Gordel van 2008 met partijgenoten Johan Sauwens en Michel Doomst Foto: photo news

Vlaams minister-president Kris Peeters trekt dit weekend samen met 3500 Belgen naar de Galibier voor een actie om muco- en astmapatiënten te ondersteunen. Een en ander betekent dat hij ook dit jaar past voor de Gordel.

Climbing for Life is een initiatief van minister-president Peeters en Golazo Sports om muco- en astmapatiënten te ondersteunen en een sensibiliseringscampagne te organiseren.

Samen met Roos Van Acker, Lucien Van Impe, Frederik Sioen en Philippe Gilbert draagt hij  het peterschap van Climbing for Life. Dankzij een intensieve, aangepaste begeleiding zullen ook dit jaar negentien astma- en mucopatiënten de Col du Galibier mee kunnen opfietsen.

Studio Brussel zendt zijn ochtendprogramma zowel op vrijdag als zaterdag live uit vanop het kerkplein van Valloire, aan de mythische col.

Een en ander betekent dat de Vlaamse minister-president moet passen voor de Gordel op zondag. Er zullen echter genoeg andere CD&V-deelnemers zijn op het evenement in de Brusselse rand. Zo start Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy in Zaventem samen met voorzitter Beke en minister Vanackere.

Ook N-VA tekent present. Bart De Wever fietst vanuit Alsemberg, de vertrekplaats vlakbij Sint-Genesius-Rode.

Het Vlaams Belang plant een alternatieve start in Rode, de gemeente die geen startplaats wou zijn.

Corrigeer

NIEUWS