Schorsing Rodgers Kola teruggebracht naar 8 wedstrijden

Schorsing Rodgers Kola teruggebracht naar 8 wedstrijden

Foto: BELGA

AA Gent-spits Rodgers Kola moet uiteindelijk acht in plaats van twaalf wedstrijden aan de kant blijven omwille van zijn rode kaart op de vijfde speeldag tegen Lokeren. Dat heeft het Beroepscomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist.

De Zambiaan wordt geschorst tot 31 oktober (in plaats van tot 27 november). De vier speeldagen die wegvallen worden een voorwaardelijke sanctie.

Kola kreeg zondag in de competitiewedstrijd tegen Lokeren rood van ref Luc Wouters voor een drieste tackle met beide benen gestrekt vooruit op Laurens De Bock, die er zonder blessure vanaf kwam.

De Geschillencommissie noemde de daad van Kola 'gevaarlijk, agressief, wild en onbezonnen' en benadrukte dat Kola de intentie had om de knie van zijn tegenstander te raken. Het veroordeelde de Zambiaan tot twaalf wedstrijden schorsing, maar AA Gent en Kola gingen in beroep.

In zijn pleidooi had de advocaat van de speler, meester Johnny Maesschalk, gevraagd om geen voorbeeld van Kola te maken. 'We ontkennen de feiten niet, want die zijn er zeker. Maar Rodgers had niet de intentie om de speler te blesseren. Ik hoop dan ook dat de sanctie voor Rodgers Kola niet dient als voorbeeld voor anderen. Je kan geen sanctie geven om een voorbeeld te stellen', klonk het.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.