In kinderopvang Tanneke is plaats voor 120 kinderen

In kinderopvang Tanneke is plaats voor 120 kinderen

Op de hoek van de Belgiëlaan werd een gloednieuw gebouw in gebruik genomen.

Tielt -

In de Belgiëlaan is het nieuwe gebouw van kinderopvang Tanneke in gebruik genomen. Er is plaats voor 120 kinderen.

Stad Tielt startte in 2001 met de buitenschoolse opvang van 35 kinderen in een voormalig schooltje in de Europalaan. Drie jaar later werd de capaciteit verhoogd tot 49 plaatsen.

Maar de wachtlijsten werden steeds langer en het bestaande gebouw uitbreiden en renoveren bleek geen optie. Dus werd beslist om een gloednieuw gebouw op de hoek van de Belgiëlaan op te trekken.

Daar kunnen 120 kinderen terecht. Het gebouw is zo ontworpen dat de drie leefgroepen - de kleuters, de sloebers (tot 10 jaar) en de tieners (5de en 6de leerjaar) - hun eigen leef- en speelruimte hebben. Centraal bevindt zich een eetzaal met keuken en er is ook een ziekenboeg. Een afgesloten toegangssas moet de veiligheid verhogen.

Kinderen van het kleuter- en het basisonderwijs kunnen voor en na school en tijdens de vakanties terecht in Tanneke, dat ook afdelingen in de deelgemeenten Aarsele en Kanegem heeft. Voorschools is de kinderopvang open vanaf 6.30 uur. Tijdens de schooljaar brengen de medewerkers van de kinderopvang de kinderen zelf naar school en ze halen ze ook af. De kinderopvang sluit om 19 uur.

Het nieuwe gebouw kostte de stad 3 miljoen euro.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio