Obama wil werkende klasse bereiken met bier

Obama wil werkende klasse bereiken met bier

Foto: EPA

President Barack Obama als de man met wie je wel een biertje wilt drinken. In de strijd om de stem van de werkende klasse is dat wat Obama de kiezers duidelijk wil maken. Daartoe gooit Obama een zelfgebrouwen bier in de strijd.

Obama’s campagneteam wist de afgelopen maand een buzz te creëren en weken zoemde het rond over zelfgebrouwen bier in het Witte Huis. De interesse in het recept groeide met de week en zaterdag besloot het Witte Huis het recept, bier met honingsmaak, vrij te geven.

Als politiek symbool is bier niet zo maar bier. Het gaat hier om leuk gevonden worden, over toegankelijk zijn, over een normale vent die weet waar het echte leven om draait en ervan geniet zo af en toe een koud biertje te drinken. Hij onderscheidt zich ermee van Mitt Romney die vanwege zijn mormoonse geloof geen alcohol drinkt.

En nu brouwt Obama dus zijn eigen bier. 'Bier brouwen is wat Amerikanen in het hele land zijn gaan doen in hun huizen en garages', zei Sam Kass, chef van het Witte Huis, zaterdag in een videoboodschap op internet. 'En de president dacht dat het een heel goed idee zou zijn om zich bij die Amerikanen te voegen.'

Kass zei dat geschiedkundigen hebben vastgesteld dat het de eerste keer is dat er alcohol wordt gebrouwen in het Witte Huis. Mocht Obama de verkiezingen verliezen dan is het de komende jaren ook direct de laatste keer. Romney drinkt alleen Cherry Coke Zero of Diet Wild Cherry Pepsi.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees