Voormalige LDD-lijst laat Dedecker vallen en kiest voor Blue Angel

LDD Erpe-Mere wordt ‘Denderend en Vrij’

LDD Erpe-Mere wordt ‘Denderend en Vrij’

Kris De Saedeleer (links) en voorzitter Fabien Van Nuffel van Denderend en Vrij. Foto: hls

Erpe-Mere -

De LDD-lijst van Erpe-Mere zal niet onder die naam opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen maar onder de naam Denderend en Vrij. Het plaatselijk LDD-bestuur laat zich niet meer de les lezen door het hoofdbestuur dat eiste dat Blue Angel Kris De Saedeleer van de lijst zou geschrapt worden.

Ze trekken met een onafhankelijke lijst naar de kiezer.

Erpe-Mere is sinds gisteravond een partij armer maar tegelijk één rijker. Oost-Vlaams LDD-voorzitter Bruno Cheyns bevestigt de schrapping van de LDD-afdeling van Erpe-Mere: ‘Een persoon met een gerechtelijk verleden die aan het hoofd staat van een bende die door politie en staatsveiligheid nauw gevolgd wordt, kan volgens ons niet op een LDD-lijst.’ Plaatselijk LDD-voorzitter Fabien Van Nuffel (50) uit Mere en de eerder gewraakte kandidaat Kris De Saedeleer (46) stonden de pers te woord.

‘Toen LDD-boegbeeld Jean-Marie Dedecker en provinciaal LDD-voorzitter Bruno Cheyns eisten dat Kris De Saedeleer zou terugtreden als kandidaat op onze lijst omdat hij voorzitter is van de Belgische afdeling van de Blue Angels, waren we zeer misnoegd’, zegt voorzitter Van Nuffel. ‘Toen ze ook nog eisten dat lijsttrekker Kristof Van Gysegem van de eerste plaats zou verdwijnen omdat hij De Saedeleer toegelaten had, was dat voor ons de druppel die de emmer deed overlopen. We hebben vergaderd met alle prominente partijleden en we besloten unaniem om ons te distantiëren van LDD en als onafhankelijke partij op te komen. Een gemeenteverkiezing is een personenverkiezing en Kris De Saedeleer is een bekend figuur in Erpe-Mere die ons ongetwijfeld heel wat stemmen kan opleveren.’

Blue Angels

Kris De Saedeleer is gelukkig met die beslissing. ‘Ik was aanvenkelijk bereid om me terug te trekken als kandidaat omdat ik geen hinderpaal wou zijn voor de lokale partij maar nu ben ik wel tevreden dat ze solidair blijven met mij. Ik ga er zelfs op vooruit want ik krijg nu de vierde plaats in plaats van de eerder voorziene achtste. Ik zal me volledig inzetten voor de campagne en hoop op steun van veel Erpe-Merenaren die me kennen en zeker van mensen uit motormiddens. De Blue Angels is geen criminele bende zoals Dedecker en consoorten menen want de club is nooit veroordeeld. Weliswaar hebben enkele leden - waaronder ikzelf - een strafblad maar ik ben er zeker van dat in ons land honderden actieve politieke mandatarissen en kandidaten voor de gemeenteverkiezingen dat ook hebben.’

De partijvoorzitter benadrukt dat - op vermoedelijk één persoon na - alle andere kandidaten van de aanvankelijke LDD-lijst, mee overstappen naar Denderend en Vrij. ‘Sommige behouden hun LDD-partijkaart maar andere doen er afstand van’, aldus Van Nuffel. Kristof Van Gysegem blijft lijsttrekker.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio