Stad Antwerpen plaatst toch aanplakborden voor verkiezingen

Stad Antwerpen plaatst toch aanplakborden voor verkiezingen

Foto: dvdg

ANTWERPEN - De stad Antwerpen zal toch aanplakborden plaatsen waarop de politieke partijen affiches kunnen plakken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat besliste het Antwerpse schepencollege.

Met de beslissing komt Antwerpen tegemoet aan het oordeel van de Raad van State. Het is een overwinning voor de PvdA + en Rood! die zich hadden verzet tegen het verbod op aanplakborden.

De Raad van State schorste maandag de beslissing van de Antwerpse gemeenteraad om geen aanplakborden te plaatsen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens de Raad van State ondervonden kleine partijen te veel hinder van die beslissing. De Raad oordeelde: 'Er wordt aangenomen dat de verzoeker (Peter Mertens, red.), die als lijsttrekker van een kleine partij PvdA - met een bescheiden aanhang en dito financiële middelen - bij uitstek is aangewezen op affichage om bekendheid te verwerven bij een ruimer publiek, door de weigering een moeilijk te herstellen ernstig nadeel riskeert.'

 

De aanvankelijke beslissing om geen aanplakborden te plaatsen dateert van eind juni. De motivatie luidde 'dat Antwerpen een nette stad moet blijven en niemand wil zwerfvuil van loskomende affiches'.

Gemeenteraad van 10 september

De Antwerpse gemeenteraad zou oorspronkelijk op 10 september nogmaals samenkomen  om over het verbod te discussiëren. Die extra zitting is door het schepencollege nu geschrapt.

Het college was de hele polemiek rond de borden moe.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S