Franse politie doorzoekt huis van vermoorde Brits-Iraaks gezin

Het huis in Claygate Foto: AFP

De Franse speurders die het onderzoek voeren naar de mysterieuze viervoudige moord in de Franse Alpen, zijn naar Engeland getrokken om het huis van het geviseerde Brits-Iraakse gezin te doorzoeken. In Frankrijk zijn de speurders ondertussen begonnen aan een nieuws, grondig onderzoek in de ruimere omgeving van de plaats van de moorden.

Onder de vier dodelijke slachtoffers zijn de 50-jarige Saad al-Hill, zijn echtgenote en zijn vermoedelijke schoonmoeder. Hun twee kinderen overleefden de schietpartij.

Het gezin leefde in Claygate in het Engelse graafschap Surrey nabij Londen.
Franse speurders - volgens de BBC zouden het er drie zijn en komt er nog één later - zijn nu in het Verenigd Koninkrijk om samen met Britse politieagenten te zoeken naar motieven voor het drama.

Politiemensen in de uitrusting van sporenverzamelaars maakten zaterdag foto's van de woning in Claygate, een voorstadje van Londen. Twee agentes brachten verzameld bewijsmateriaal samen in een onderzoekstent die voor de woning was opgezet.

Naast de huiszoeking hebben de speurders ook een ondervraging van de broer van al-Hill gepland. Die laatste was naar de Britse politie gestapt om te ontkennen dat hij een financieel geschil met het slachtoffer had.

De politie van Surrey gewaagt van een 'complex' onderzoek.

Volgens de BBC zou de Britse Irakees het huis van zijn ouders hebben geërfd.

Autopsie

Ondertussen zijn de eerste resultaten van de autopsie op de lichamen van de slachtoffers bekend. De vier slachtoffers kregen elk twee kogels in het hoofd, zo heeft Eric Maillaud, de procureur van Annecy, zaterdag laten weten.

De procureur wou geen verdere details verstrekken over de resultaten van het ballistische onderzoek. Maillaud zal ook geen dagelijkse persconferentie meer geven, tenzij er belangrijke doorbraken zijn in het onderzoek.

Wel is een nieuw, grootschalig onderzoek begonnen rond de plaats van de moorden. 25 gendarmes houden een nieuwe, meer indringende, speurtocht in een wijdere omgeving rond de plaats van het bloedbad , zo heeft volgens de krant Le Parisien kolonel Bertrand François aan het Franse persbureau AFP gezegd.

De gendarmes kammen een gebied van vier vierkante kilometer uit, aldus de bevelhebber van de gendarmerie van Haute-Savoie.

Dood aangetroffen in hun wagen

De wagen van Saad al-Hilli, een 50-jarige Britse ingenieur van Iraakse afkomst, werd woensdagnamiddag aangetroffen vlakbij het dorp Chevaline, in de buurt van het meer van Annecy. Hij was er op vakantie met zijn gezin. In de auto bevonden zich de dode lichamen van al-Hilli, zijn vrouw en een oudere dame van Zweedse afkomst. Naast de wagen een Franse fietser, die klaarblijkelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats moet geweest zijn. De twee dochtertjes van het koppel, vier en zeven jaar oud, overleefden maar het oudste meisje is zwaargewond.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees