Gezin verliest na dochter ook zoon bij verkeersongeval

Saxofonist Burgersgilde verongelukt met fiets

© kds

© Kurt Desplenter

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In het Stedelijk Ziekenhuis van Roeselare is zaterdagavond Jurgen Vansteelant overleden. De 32-jarige docent en lid van de harmonie De Burgersgilde, was ’s ochtends met zijn fiets tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden in Lichtervelde.

Martin Tytgat

Jurgen Vansteelant (32), docent aan Howest in Kortrijk, was ongehuwd en woonde in Gent maar verbleef nog vaak bij zijn ouders in de Bollestraat in Lichtervelde.

Jurgen was saxofonist bij de harmonie De Burgersgilde in Lichtervelde en had vrijdagavond de wekelijkse repetitie bijgewoond. Daarna was hij nog naar een feestje gegaan. Het was rond 4.20 uur toen hij terug reed naar zijn ouderlijk huis. Maar ter hoogte van het aluminiumbedrijf Sapa is hij tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden. Jurgen sloeg met zijn hoofd tegen de achterkant van de oplegger en bleef hevig bloedend op het wegdek liggen.

Vansteelant werd met zware hoofdwonden in allerijl naar het Stedelijk Ziekenhuis van Roeselare overgebracht, waar hij nog een spoedoperatie onderging. Zaterdag in de vooravond is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

Hoe het ongeval kon gebeuren wordt nog onderzocht, maar volgens het parket van Brugge stond de truck deels op het fietspad geparkeerd.

Eerder al zus verloren

De ouders van Jurgen zijn ontroostbaar. Gabriël Vansteelant en Rita Labeeuw verloren negen jaar geleden ook hun oudste dochter Sophie bij een verkeersongeval. Zij was onderwijzeres op Sint-Jozef in Hooglede. In oktober 2003 kwam zij met haar auto op de wijk Sint-Henricus in Torhout tegen een boom terecht en was op slag dood. Sophie was op weg naar haar woning in Hooglede en liet een dochtertje van acht en een zoontje van 5 jaar achter. Ook zij was 32 jaar toen ze verongelukte.

Harmonie zwaar getroffen

Voor harmonie De Burgersgilde in Lichtervelde is de dood van Jurgen een nieuwe harde klap. De voorbije tien jaar verloor de muziekmaatschappij vijf jonge leden in het verkeer. De trieste reeks begon in december 2002 toen Gino Deforche (38 en vader van drie kinderen) omkwam. In 2004 werd de 12-jarige Dries Demaré aangereden met de fiets en in 2007 verloor klarinettiste Annelies Denys (20) het leven bij een verkeersongeval in de Koolskampstraat.

Sophie Vansteelant was muzikante en ondervoorzitter van De Burgersgilde. Nog elk jaar houdt de harmonie een in memoriamconcert voor Sophie.

‘Dit jaar was dat op 19 oktober gepland. Of het ook zal doorgaan nu ook haar broer ons ontviel, moeten we nog bespreken met de familie. Jurgen was al sinds zijn twaalfde saxofonist bij onze harmonie’, reageert voorzitter Koen Duyck aangeslagen.

Jurgen Vansteelant wordt komende zaterdag begraven om 10.30 uur in de Sint-Jacob de Meerdere kerk in Lichtervelde.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs