Met drie ploegmaats eist Gunter Sterck hoofdrol op in Nieuwkerken-Waas

Gunter Sterck: ‘Hebben gedaan wat we konden'

Gunter Sterck: ‘Hebben gedaan wat we konden'

Het Soenens-team pikte met winnaar Matthias Legley, Laurent Vanden Bak en Alexander Maes het hele podium in. Foto: Eric Noens

SINT-NIKLAAS -

Na twee buitenlandse successen met de Brit Haynes en de Zweed Ahlstrand kreeg Nieuwkerken-Waas weer een Vlaamse winnaar. De West-Vlaamse hardrijder Matthias Legley haalde het solo voor twee ploegmakkers.

De boeiende strijd om de macht in het Interclubkampioenschap van Vlaanderen of de 55ste editie van de Grote Prijs Gemeentebelangen in Nieuwkerken-Waas draaide uit op een interessant ploegenduel tussen Wielersportvereniging Artevelde vzw Gent en Cycling Team Soenens-Construkt Glas. Artevelde tekende met vier van de vijf gestarte renners present in de zestien man sterke hoofdmacht die net voor half koers de boel op stelten zette en tot het einde voorin te vinden was. De manschappen van Soenens daarentegen waren op achtervolgen aangewezen. Zij kwamen pas in de beslissende slotfase in de spits postvatten. Dat gebeurde met verve, want bij de eindafrekening eisten ze met Matthias Legley, nationaal tijdritkampioen Laurent Vanden Bak en spurter Alexander Maes het volledige podium voor zich op.

En concurrent Artevelde? Die bleef in het Waasland met een kater achter. Willem De Greyt spurtte zich tiende en voor ouderdomsdeken Gunter Sterck was ‘amper' rang vijftien weggelegd.

‘We hebben gedaan wat we konden. We hebben geprobeerd de boel in gang te houden, maar konden de terugkeer van een vrij omvangrijke groep achtervolgers niet voorkomen. Toch wel een spijtige zaak. Er zat zeker meer in. Op het einde is De Greyt nog eens in de aanval gegaan, maar het mocht niet baten.'

‘Over mijn eigen wedstrijd kan ik misschien wel tevreden zijn. Ik reed niet slecht. Eigenlijk heb ik hier nooit een echt goed resultaat laten optekenen. Ik denk dat ik ooit eens vijfde ben geweest. Wat mij betreft kan de omloop zeker lastiger gemakt worden. Hier ligt een mooie strook kasseien. Waarom die niet in het parcours opnemen? Dat begrijp ik niet', klaagde Sterck.

De leraar elektriciteit in Hamme viert volgende maand zijn 38ste verjaardag. Over enkele weken zet hij een definitief punt achter zijn actieve wielerloopbaan.

‘Nu is het definitief. Ik heb het gezien. Ondertussen heeft zich een nieuwe generatie gemeld. Ik heb daar ook geen enkel probleem mee. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Daar moet men zich bij kunnen neerleggen. Ik heb mijn wielerplezier gehad. Dat kunnen ze me in geen geval afnemen.'

‘ Aan de nodige motivatie zal het me in geen geval ontbreken', zo stelde hij zijn supporters alvast gerust.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.