WielrennenELITE MET CONTRACTMEMORIAL BRIEK SCHOTTE IN DESSELGEM

Matthias Legley: ‘Wil me tonen tussen de profs’

Matthias Legley: ‘Wil me tonen tussen de profs’

Matthias Legley Foto: en

TIEGEM -

Derdejaarsbelofte Matthias Legley heeft voldoende conditie om vandaag in de Memorial Briek Schotte in Desselgem de strijd aan te gaan met de profs. ‘Na een pechvolle eerste seizoenshelft is het dan toch nog goed gekomen.’

Matthias Legley verkeert in topvorm. Afgelopen zaterdag kroonde hij zich in Nieuwkerken-Waas tot interclubkampioen van Vlaanderen. Een toevalstreffer was het zeker niet. Twee dagen voordien deed hij in volle finale van de Izegemse profkoers een gooi naar de zege. Achtenveertig uur daarvoor was hij nog winnaar geworden in Hulste. ‘Ik pluk de vruchten van mijn hard labeur in de Ronde van Vlaams-Brabant en de Ronde van Namen. Tot het einde van het seizoen wil ik er staan. Parijs-Tours voor beloften is mijn grote doel.’

Zaterdag reed Legley een opgemerkte finale in Nieuwkerken-Waas. Op twee ronden van het einde probeerde de Waregemnaar van Soenens-Construkt Glas in zijn eentje naar de kopgroep van zestien te rijden. Toen dat niet lukte, wist hij in de slotronde nog met een even grote groep achtervolgers aan te pikken. Hij ging erop en erover. Zijn ploegmaat Laurent Vanden Bak werd op korte afstand afgescheiden tweede. Alexander Maes, nog een renner van Soenens-Construkt Glas, regelde op zijn beurt de spurt van de achtervolgers.

‘Eigenlijk was het mijn bedoeling om de spurt aan te trekken voor Maes, maar op enkele kilometers van het einde ging ik toch nog even mijn kans. Maes liet het gat vallen. Toen ik zag dat de concurrentie even twijfelde, ben ik vol doorgegaan. In Desselgem wil ik bevestigen. Ik besef dat een dikke prijs rijden bij de profs geen simpele opgave is, maar ik moet me op zijn minst kunnen tonen’, stelt Legley.

Breukje in voet

‘Ik ben opgelucht dat ik weer op de voorposten kan koersen. De voorbije maanden heb ik mijn portie pech gehad. Net voor het seizoen liep ik bij een onschuldige val buiten koers een breukje in mijn voet op. Wekenlang moest ik in het gips. Daardoor viel mijn voorjaar in het water. In juni knalde ik dan nog eens op een geparkeerde wagen. Ik vreesde al dat het niets meer zou worden dit seizoen. Gelukkig heb ik doorgebeten’, besluit Legley.

Zoals steeds zal Omega Pharma-Quick Step met een sterke delegatie starten. Uittredend winnaar Guillaume Van Keirsbulck kan alvast rekenen op Andrew Fenn, Marco Bandiera, Bert Grabsch, stagiair Florian Senechal, Nikolas Maes, Stijn Vandenbergh en Iljo Keisse. Misschien kan Niko Eeckhout voor enig weerwerk zorgen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.