Groen Dendermonde met twintig naar verkiezingen

Groen Dendermonde met twintig naar verkiezingen

Lijsttrekker Matthias Coppens (onderaan links) met enkele van de nieuwe kandidaten. Foto: jdl

Dendermonde -

Groen gaat in Dendermonde met een nieuwe lijst van twintig kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen. Advocaat Matthias Coppens is lijsttrekker.

Coppens is 31 en heeft zijn roots in Oudegem. Hij is een fervent pleiter van een sociaal, bruisend en groen Dendermonde. Op 2 staat Inge De Bal (23) uit Grembergen, een studente die leefmilieu als groene draad door alle dossiers wil zien lopen. Michel Van Driessche (47) komt eveneens uit Grembergen. Annelies De Zaeytijd staat op 4. Zij is in Oudegem komen wonen voor het vele groen en wil dat ook zo houden. Op nummer 5 staat Walther Boeykens, een grensrechter in het voetbal, die zich wil inzetten voor veilige fietspaden en meer tuintjes. Maaike Tassyns, op nummer 6, is de jongste kandidate. Zij wil ondermeer speeltuinen en feestruimtes in elke deelgemeente zien realiseren. Nummer 7 is Roland De Meersman uit Schoonaarde. Als kandidaat met een beperking wil hij dat kinderen, ouderen en personen met een beperking de norm worden voor verandering. Hij ging onlangs nog naar Korea voor het wereldkampioenschap tennis.

Robert Vermeersch, die in 1998 Agalev stichtte in Dendermonde, steunt de nieuwe lijst vanop de tweede lijstduwersplaats, nummer 19. Peter Goossens uit Lebbeke staat op 18, Lieke Breuls de Tiecken heeft de 17de plaats. Zij staat al voor de derde keer op de lijst. Kate Smyczek woont in Sint-Gillis, maar komt uit Polen. Zij staat op nr. 16, Bert Lambrecht uit Dendermonde op 15, Kathy Raes op 14, Erik Tassyns op 13, Els Gyssels op 12 en Joris Verhelst op 11. Iris Uyttersprot heeft nr. 10, Filip Vrijders 9 en Larisa Finenko staat op nr. 8. Voorzitster Graziella De Ros staat op nummer 20.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio