Paul De Leeuw beste maatjes met Manneken-Pis

Paul De Leeuw beste maatjes met Manneken-Pis

Het Manneken kreeg voor de gelegenheid een leeuwenpakje aangemeten.

Geraardsbergen -

Paul De Leeuw, Nederlands televisiefenomeen met een gloednieuwe talkshow ‘Manneke Paul’ op VTM, is voortaan beste maatjes met Manneken-Pis. De Leeuw schonk een nieuw pakje aan het ventje en in ruil werd hij opgenomen in de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-Pis.

Aanleiding was de naam van de show van Paul De Leeuw. ‘Manneke’ vond de Broederschap een al te duidelijke verwijzing naar het Brusselse ‘Manneke Pis’ terwijl het Geraardsbergse ‘Manneken-Pis’ wel de oudste is. Er volgde een boze brief naar Paul De Leeuw waarbij de confrérie nogmaals het eerstegeboorterecht van het Manneken opeiste.

Nieuw pakje

De oproep viel bij De Leeuw niet in dovenmansoren en hij beloofde naar Geraardsbergen te komen met een nieuw pakje voor het Manneken om één en ander weer goed te maken. Uiteindelijk kwam de Nederlander niet opdagen maar, onder het oog van de VTM-camera's, werd het kostuumpje wel onthuld. Dat werd uiteraard een ‘leeuwenpakje’ dat nog net de kroonjuwelen van het beeldje vrijliet.

Intussen zat een delegatie van de Broederschap in de studio, in een rechtstreekse confrontatie met De Leeuw. Die dolde even met het Geraardsbergse genootschap maar toen werd het ernst want een delegatielid haalde een indrukwekkend slagzwaard boven. Een onderdeel van het initiatieritueel van de Broederschap waarbij met een zachte zwaardtik een nieuw lid in de folkloristische vereniging wordt opgenomen. De Nederlander was alvast in zijn nopjes.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio