Bewoners tegen jeugdhuis en weg aan Europark

Bewoners tegen jeugdhuis en weg aan Europark

De bewonersgroep HELO Linkeroever tekent bezwaar aan tegen de komst van een nieuw jeugdhuis aan de Gloriantlaan. Foto: dbw

Antwerpen -

Bewonersgroep HELO Linkeroever tekent bezwaar aan tegen de komst van een nieuw jeugdhuis aan de Gloriantlaan.

‘Op korte tijd verzamelden we 118 handtekeningen’, zegt Marita Wuyts van HELO. Door het Igloproject worden aan het Europark een kinderdagverblijf, een dienstencentrum, een woonzorgcentrum en 126 serviceflats neergeplant. Daardoor sneuvelt volgens de bewonersgroep 90 procent van de open ruimte en 80 procent van het groen. Een bijkomend jeugdcentrum is voor hen onaanvaardbaar.

‘Ieder weekend zouden er fuiven worden georganiseerd voor 120 jongeren’, zegt Wuyts. ‘Een buurt vol senioren is daarvoor niet de aangewezen plek.’

Schepen van Jeugd Güler Turan (SP.A) schrikt van het protest. ‘Alles was van tevoren afgetoetst met de bewoners, en heel wat oudere buurtbewoners waren juist vragende partij’, aldus Güler Turan.

Betere locaties

Ook de bewonersgroep HELO Linkeroever beseft dat er nood is aan een dergelijk centrum op Linkeroever. ‘Maar er zijn veel betere locaties te vinden’, zeggen de bewoners.

Ook de weg die door het gebied wordt aangelegd, wekt onrust. ‘Eerst ging het om een wandelboulevard, daarna om een autoluwe straat, nu blijkt de straat te zijn vergund als tweerichtingsstraat’, vertelt Arlette Lodeweyckx van bewonersgroep HELO Linkeroever.

‘Als die straat effectief in twee richtingen wordt gebruikt, wordt de situatie onleefbaar. Hopelijk worden de plannen nog herzien’, vertelt de bewonersgroep tot slot.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio