Pedofiele man krijgt 18 maanden met uitstel voor belagen buurmeisje

Schaffen -

De Leuvense strafrechter heeft een 71-jarige man uit Diest veroordeeld tot achttien maanden cel, met uitstel, voor aanranding en belaging van zijn buurmeisje. Zij was op het ogenblik van de feiten tussen 5 en 9 jaar jong. De rechter sprak de veroordeelde vrij van verkrachting wegens een gebrek aan bewijzen.

De Diestenaar lokte het meisje regelmatig samen met een andere buurjongen het huis in met koekjes en snoep. Eens ze binnen waren, zonderde hij zich af met haar en betastte haar intieme delen. Het meisje moest ook haar borsten tonen en het lid van de man vastnemen. Het misbruik kwam aan het licht toen het kind de feiten vertelde aan haar moeder die de politie er bijhaalde.

De jaren nadien bleef de man het kind in de gaten houden. Hij wachtte haar tussen september 2008 en september 2010 vaak in zijn wagen op aan haar school en schreeuwde haar schunnige taal toe. Politieonderzoek wees uit dat de beklaagde daar regelmatig tussen 07.30 uur en 08.15 uur stond. Hij beweerde de krant te lezen in de wagen.

De burgerlijke partij krijgt 10.000 euro schadevergoeding. De celstraf is met uitstel op voorwaarde dat de man de komende vijf jaar elk contact mijdt met het slachtoffer en niet-begeleide minderjarigen. Bovendien is de veroordeelde zeventiger gedurende vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio