Food

Bart De Wever stelt 'geestigste dieetboek ter wereld' voor

'Het regime van Bart De Wever'. Zo luidt de titel van het dieetboek dat N-VA-voorzitter Bart De Wever dinsdag zelf voorstelde in het Zeepreventorium in De Haan. De Wever greep het moment aan om te benadrukken dat dit boek volledig losstaat van zijn partij.

'De eerste reden om dit boek te schrijven is omdat ik zoveel vragen kreeg en zoveel onzin heb gelezen', motiveert De Wever. 'Is het zo moeilijk te geloven dat iemand van 142 kilo zelf de intrinsieke motivatie heeft om iets te doen aan zijn gezondheid?' 

De N-VA-voorzitter benadrukte ook dat 'het geestigste dieetboek ter wereld' zeker geen partijpolitiek project is.

'Het is waar dat de verkiezingen eraan komen, maar we zijn ook kort voor de boekenbeurs en het eindejaar'. 'Ik wil hier ook geen politiek van maken', stelt De Wever verder.

Ook de N-VA zegt dat de partij niets met het boek te maken heeft. Het N-VA-maandblad zal er met geen woord over reppen, laat staan dat er onder de snel aangroeiende N-VA-familie gratis exemplaren worden verloot.

'Dit is een persoonlijk project van Bart. De partij distantieert zich ervan, kwestie van nooit de indruk te wekken dat onze politieke boodschap ondergeschikt is aan het afslankingsplan van de voorzitter', zegt woordvoerder Jeroen Overmeer.

De Wever voelt zich geen kruisvaarder tegen obesitas. 'Medische begeleiding is het enige wat ik aanbeveel bij zo'n dieet.' Zelf verloor bij de voorbije weken meer dan 50 kilogram.

De N-VA-voorzitter  zal de opbrengst van zijn boek schenken aan het Zeepreventorium in De Haan, dat een voorloper is in de behandeling van obesitas bij kinderen.

'Het kan melig klinken, maar ik zag de kans om iets goed te doen. Nog belangrijker dan de financiële geste is het signaal dat ik daarmee wil geven. Mensen met overgewicht horen vaak eigen schuld, dikke bult, terwijl ze steun, begrip en solidariteit nodig hebben', alsnog De Wever.

Corrigeer