Bedienden FN-Herstal zetten staking verder

De 400 bedienden bij wapenproducent FN-Herstal blijven staken. Dat is dinsdag beslist na een algemene vergadering. Ze vinden dat de directie hen niet de nodige garanties biedt voor het behoud van hun rechten. De bedienden legden vorige week woensdag het werk neer nadat het verloningssysteem gewijzigd werd.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront BBTK-LBC stelt dat de directie het systeem van de groepsverzekering eenzijdig veranderde. Het personeel ging echter niet akkoord omdat het volgens de bonden om een minder voordelige verzekering gaat.

De vakbonden belegden maandag een verzoeningsvergadering met de bedrijfsverantwoordelijken. 'We hebben de directie opnieuw ontmoet dinsdagmorgen, opdat ze ons garanties zou bieden over het feit dat er geen uitsluitingen noch medische controle vervat zou zitten in het nieuwe verzekeringssysteem. Zonder succes', verklaarde Marie-Rose Fortuny, voorzitster van de christelijke vakbondsdelegatie bij Herstal. 'Op basis van deze elementen zetten we de staking voort. We strijden ervoor om onze verworven rechten te behouden.'

De stakende bedienden verhinderen ook de 250 kaderleden de toegang tot de site. De 700 arbeiders krijgen wel toegang, maar de productie draait op een lager niveau.
 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees