Werkstraf voor mislukte overval

Scherpenheuvel -

Een 27-jarige Antwerpenaar die betrokken was bij een overval op een zakenkantoor langs de Basilieklaan in Scherpenheuvel, moet van de strafrechter 250 uren voor de gemeenschap werken.

De rechter stuurt de man dus niet naar de gevangenis omdat de veroordeelde dan zijn werk zou verliezen en toch maar met slechte vrienden in contact zou komen.

Drie mannen overvielen op 15 mei 2009 een zakenkantoor op zoek naar geld om drugs te kopen. Een eerdere kraak van een reisbureau in Duffel was mislukt, deze keer zouden ze met de overval een grote slag slaan. Ze kwamen echter bedrogen uit. De daders drongen 's nachts via een raam op de eerste verdieping binnen en gingen onmiddellijk naar de kluis in de kelder. Met een koevoet probeerden ze vergeefs de koffer open te breken. Er zat niets op dan te wachten tot de eerste bediende zou opdagen. Omstreeks 8.20 uur verscheen de boekhouder op het toneel. De man werd onder bedreiging van messen naar de kelder gesleurd en gekneveld. Omdat de bediende de code niet kende, kreeg hij enkele messteken in het bovenbeen. Zijn echtgenote en twee andere bedienden werden ook bedreigd. Gsm's, autosleutels, portefeuilles en handtassen werden hardhandig afgepakt. Daarna vluchtten de overvallers.

De politie kwam Hossain E.H., op het spoor door dna-onderzoek. De man had bij de poging tot inbraak in het reisbureau in maart 2009 bloed verloren. Indien hij de straf niet uitvoert, moet hij alsnog 2 jaar naar de gevangenis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio