1.200 handelaars in Brussel te vinden op TagTagCity

Smartphone opent deuren van winkels

Smartphone opent deuren van winkels

Minister Cerexhe en Geoffrey Simon tonen hoe TagtagCity werkt. Foto: rdb

Brussel -

Op stap en snel een winkel vinden in Brussel? Een restaurant? Of zelfs het menu even raadplegen? Het kan voortaan met je smartphone. Brusselse handelaars kunnen makkelijk gevonden worden dankzij TagTagCity, een applicatie voor je mobiele telefoon.

TagTagCity vertrekt van de vraag hoe je multimediacontent over een bepaalde locatie vlot bij de smartphonegebruiker kan krijgen.

‘We hebben een platform gecreëerd waarmee je als zelfstandige een gestandaardiseerde mobiele website kan creëren op een kostenefficiënte manier’, zegt Geoffrey Simon.

‘De sites worden toegankelijk gemaakt met behulp van stickers waarop een QR-code en een verkorte url vermeld staan en waarin een chip verwerkt is.’

Smartphonegebruikers hoeven enkel de korte url in te tikken in hun browser, de QR-code te scannen of met hun toestel langs de chip te gaan om op de mobiele website van de winkelier terecht te komen, er hoeven met andere woorden geen apps geïnstalleerd te worden (of toch niet in eerste instantie).

Liefst 1.200 handelaars in Brussel hebben al ingeschreven voor TagTagCity.

Geoffroy Simon bedacht het concept. Hij ondervond als voormalig zelfstandige hoe duur marketingprogramma's voor kmo's kunnen zijn. ‘Vele zelfstandigen wordt een gouden toekomst beloofd, maar eerst moeten ze vooral veel betalen, wat vaak tot kleine drama's leidt. TagTagCity is er deels uit afkeer voor hoe deze wanpraktijken ontstaan. Wij willen net het omgekeerde bereiken, namelijk hen het juiste instrument aanreiken waarmee ze zelf hun gouden toekomst kunnen uitbouwen.’

De deelnemende handelaars worden voorzien van een speciale tag die je moet scannen met je mobiele telefoon. Zo kom je terecht op een website waarop je informatie over de betreffende zaak kan vinden.

Niet enkel winkels zijn trouwens mee op de kar gesprongen. ‘Ook restaurants en toerismebureaus hebben zich bij ons aangesloten. Zo kan je met je mobiele telefoon zelfs het menu zien, legt Simon uit.

‘Sommige handelaars zullen in de toekomst ook kortingen geven indien je aangeeft dat je de zaak met je mobiele telefoon hebt gevonden. Steeds meer mensen zoeken deze dagen online informatie met hun smartphone. TagTagCity wil zelfstandigen massaal de boot op helpen en meteen op de juiste manier, zonder hen te verplichten diep in de buidel te tasten.’

In Knokke is TagTagCity al actief. Simon hoopt ook uit te breiden naar steden als Bergen, Luik en Rijsel.

Amper zes maanden na de oprichting sloot het bedrijf Europees al 7.500 contracten af en werd het uitgeroepen tot Europese Start-Up van het Jaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio