Vorig jaar gestopt door afkalving ledenaantal, maar harde werk beloond met twintig nieuwe leden

Chiro Kraainem leeft

Chiro Kraainem leeft

De leiding maakt een nieuwe start en mocht meteen twintig leden ontvangen. Foto: ddl

Kraainem -

Nadat de Chiro van Kraainem vorig jaar de deuren noodgedwongen moest sluiten omdat er geen leden meer waren, is de jeugdbeweging herrezen. De leiding maakt een nieuwe start en mocht meteen twintig leden ontvangen.

Een nieuwe naam en opgefriste lokalen. De vernieuwde Chiro van Kraainem staat er weer. Het voorbije weekend startte ook Chiro Bam een nieuw werkjaar en mocht meteen meer dan twinitig nieuwe leden ontvangen.

Een serieuze opsteker voor de leiding die zich vorig jaar genoodzaakt zag de Chirowerking stop te zetten. De jeugdbeweging had geen leden meer.

‘We zijn nooit een grote Chiro geweest, maar de voorbije jaren werd het steeds moeilijker om jongeren te motiveren bij ons aan te sluiten’, legt hoofdleidster Sil Van Biesen uit.

Vicieuze cirkel

‘Hoe ouder ze werden, hoe meer leden afhaakten. Daardoor werd het ook moeilijk om een leiding bij elkaar te krijgen en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Bovendien is Kraainem een erg multiculturele gemeente en dat maakt het er voor een Vlaamse jeugdbeweging niet makkelijker op.’

Maar de leidingploeg weigerde de handdoek te gooien en heeft het voorbije jaar hard gewerkt om het definitieve einde van de jeugdbeweging af te wenden. De nieuwe ploeg ging leden ronselen in de hele gemeente en kon dankzij de herleving van de Nederlandstalige kinderopvang tijdens de zomervakantie ouders warm maken om hun kinderen op zondag naar de Chiro te sturen.

De leiding friste ook de lokalen wat op en ging op zoek naar een nieuwe naam.

Chiro Bam

Dat werd Chiro Bam. ‘De herstart is ingezet en we zetten nu alles op de jongste afdeling. Het nieuwe chirojaar werd vorig weekend meteen feestelijk ingezet. We hadden springkastelen besteld om samen met de kinderen het Chirojaar in te springen. Meer dan twintig kinderen hebben zich ondertussen ingeschreven. Zij kunnen elk weekend terecht bij een gemotiveerde ploeg met vijf leiders en enkele enthousiastelingen die ons bijstaan tijdens het jaar. '

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio