Project ‘Groen Lint’ scoort tot in New York

Project ‘Groen Lint’ scoort tot in New York

Foto: Dominique Jauquet

Oostende -

Eli Devriendt, landschapsarchitect van de stad, en Karel Vanackere, directeur van het AGSO, hebben op een internationaal congres in New York het project ‘Groen Lint’ voorgesteld.

De conferentie bracht 900 deelnemers samen uit twintig landen. Oostende was de enige Belgische vertegenwoordiger en bracht een anderhalf uur durende presentatie met meer dan 160 slides. ‘Naast algemene informatie over de stad, brachten we een uiteenzetting over de resultaten van de Europese wedstrijd die Oostende organiseerde rond het ‘Groene Lint’. Van onze kant leerden we veel bij over de visie van de Amerikanen op stedelijke parken in de 21ste eeuw. Zo werken ze er vaak samen met de privésector. Bedrijven huren bijvoorbeeld een stuk openbaar domein om een product voor te stellen en de opbrengst daarvan wordt geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van parken’, zeggen Devriendt en Vanackere.

Het project ‘Groen Lint’ voorziet een groene gordel van zo’n 32 kilometer rond Oostende die 15 opmerkelijke natuurgebieden verbindt. De realisatie door het team rond de gerenommeerde Zwitserse landschapsarchitect Georges Descombes start in 2013, maar is nu al te verkennen aan de hand van fiets- en wandelpaden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio