VOETBALBELOFTEN AA GENT

Benito Raman toont torinstinct

De blauw-witte beloften kwamen al vroeg op achterstand toen de defensie al te makkelijk uit positie werd gespeeld door een lange bal. Benny Rogiest probeerde een tegentreffer nog te voorkomen, maar kon de lage schuiver niet tegenhouden.

Het team van Tony Sergeant nam daarop het heft volledig in handen en op hoekschop lukte Gianni De Neve met een rake kopbal de gelijkmaker.

Net als vorige week, tegen Kortrijk, etaleerde Benito Raman zijn torinstinct. ‘Benito is een enorm groot talent en de voorbije weken bulkt hij weer van vertrouwen’, weet Tony Sergeant. ‘Soms wil hij nog wat te veel forceren, maar zijn beweeglijkheid en scorend vermogen, zijn duidelijk van groot belang.’ Dankzij twee treffers van Raman liepen de Gentse beloften voor de pauze nog uit tot 1-3.

‘In de tweede helft speelden we een stuk dominanter en ging het tempo flink de hoogte in’, aldus Sergeant. ‘Matthias Lievens trapte bij een hoekschop een afvallende bal nog voorbij de thuisdoelman en Yaya Soumahoro zetten vanop elf meter de eindstand op de bordjes (1-5).’

‘Toch mogen we niet blind blijven voor enkele zaken die niet echt naar wens liepen. Zo vond ik ons van achteruit niet altijd even geconcentreerd uitvoetballen en geven we nog net wat te veel kansen weg. Vooral bij de omschakeling kunnen we nog flink wat vooruitgang boeken. Maar deze tweede, opeenvolgende ruime zege zorgt uiteraard voor een flinke boost van het vertrouwen.’

AA Gent: Rogiest, Verstichelen, Ruyssen, Lievens, Vercruysse, De Neve, Belic (Ducatteeuw), De Smet (Butsraen), Van De Velde (Caenepeel), Raman en Soumahoro (Cissé)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio