Naakte slaapwandelaar vraagt broek in nachtwinkel

Naakte slaapwandelaar  vraagt broek in nachtwinkel

Foto: An Nelissen

LEUVEN -

‘Kunt u me kleren geven? Ik heb me buitengesloten.' Die vraag kreeg een nachtwinkeluitbater in Leuven van een diep beschaamde, naakte man. ‘Ik heb wel vaker last van slaapwandelen, maar nooit zo erg als deze keer', vertelt de man.

Consternatie op het Leuvense politiebureau gisternacht, toen een nachtwinkeluitbater uit de Tervuursestraat opbelde met de mededeling dat er een naakte man in zijn winkel stond. ‘Hij vroeg me beschaamd om een broek', vertelt de uitbater. ‘Ik schrok fel, maar antwoordde dat ik hier geen broeken verkoop. Ik woon ook niet boven mijn nachtwinkel, dus kon ik de man jammer genoeg geen kledingstuk aanbieden.'

De naakte man stelde daarop voor de politie te bellen en kreeg van de agenten reservekleren aangemeten. ‘Ik werd deze nacht plots wakker in de trappenhal van het flatgebouw waar ik woon', vertelt de man, die liever anoniem blijft. ‘De deur achter me was dichtgevallen, kleren had ik niet aan. Al slaapwandelend moet ik buiten gestommeld zijn, wat me in die benarde situatie bracht. Ik heb wel al eens vaker last gehad van slaapwandelen, maar nooit zo erg als nu. Ik was letterlijk overmand door angst. Ik liep rond in een nachtmerrie, maar heb uiteindelijk mijn paniek en schaamte overwonnen. Ik schuifelde naar de inkomhal van het gebouw hier, keek of er niemand over straat liep en haastte me naar de nachtwinkel. In de winkel wist ik enkel uit te brengen dat ik een broek zocht. Gelukkig was de uitbater zeer begripvol.'

‘De politieagenten deze nacht vertelden me dat ze zoiets dergelijks nog nooit hadden meegemaakt. Maar ze hebben me veilig thuis afgezet, na een hallucinant avontuur. Ik hoop dit nooit van mijn leven meer mee te maken', zegt de man nog.

Slaapwandelen komt frequent voor bij kinderen, maar ook één op de tweehonderd volwassenen heeft er last van. Medicatie bestaat er niet, de meeste slaapwandelaars proberen zichzelf te blokkeren door in een slaapzak te slapen of een natte dweil naast hun bed te leggen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio