tenNISNATIONALE INTERCLUB - Steffi Distelmans kampioen van België met KTC Diest

‘Bouwen aan de toekomst’

‘Bouwen aan de toekomst’

Steffi Distelmans: ‘De sportieve uitdaging op zichzelf is een drijfveer.’ Foto: Luk Verbruggen

Diest/Scherpenheuvel -

KTC Diest is de nieuwe kampioen van België in de hoogste reeks van de nationale interclub bij de vrouwen. De Scherpenheuvelse Steffi Distelmans won al haar wedstrijden.

‘Ik had twee grote doelstellingen dit seizoen’, blikt Steffi Distelmans (19, B-15/4) eerst even terug. ‘Ik wou de WTA-tabellen induiken én met mijn club kampioen worden. Ik heb beide doelen kunnen realiseren.’

‘In de WTA-ranking sta ik op plaats 946 en met Diest wonnen we de hoogste interclubtitel. Op die twee successen kan ik bouwen aan de toekomst.’

Die toekomst ziet er voor Steffi Distelmans veelbelovend uit. Deze week nog begint ze aan haar klim in de ranking. Ze vertrekt naar Egypte voor drie 10.000 dollartornooien. Daarna wil ze er nog een aantal afwerken, dan wat rust nemen om er vanaf januari opnieuw in te vliegen.

‘Ik weet dat me enkele hectische jaren te wachten staan, ik hou een groot doel voor ogen’, zegt Distelmans. ‘Op termijn zou ik de top-100 willen halen. Of me dat lukt is een ander paar mouwen, maar ik zal er alles voor doen.’

Uitdaging

‘De sportieve uitdaging op zichzelf is een drijfveer. De investeringen die we nu doen terugwinnen, is een tweede reden om er hard tegenaan te gaan.’

Steffi Distelmans begon op haar vijfde te tennissen bij KTC Diest, een grensgeval in het tennis want gelegen in Vlaams-Brabant maar aangesloten bij het gewest Limburg. De club staat bekend om haar goede opleiding.

Philip Dewulf en Kirsten Flipkens zijn twee van de bekendste namen die er een deel van hun opleiding kregen. Ook Kim Clijsters was er een tijdje aangesloten. Ben Vanhoudt is de hoofdtrainer/coach/coördinator. Hij bouwde een lerarenteam van niveau uit.

Voor de finale van nationale interclub begeleidde hij en Axel Lambregts het vrouwenteam. ‘Onze titel in eerste nationale is een beloning voor heel de club en een bevestiging van de eersteklassekwaliteit van onze opleiding en van ons sportief niveau’, besluit Steffi Distelmans.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.