Food

Geroosterde aardappeltjes met kalfslapjes

Geroosterde aardappeltjes met kalfslapjes
Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten

1 rode ui
2 el kappertjes
8 kleine vastkokende aardappelen
1 bussel rucola
halve bussel bieslook
100 g magere yoghurt
4 el rozemarijn
400 g flinterdunne kalfslapjes
4 el olijfolie
cayennepeper
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de aardappelen in plakjes van 3mm. Leg ze in een bakblik en besprenkel met olijfolie.

Bak 10 min. en voeg de gehakte rozemarijn toe.

Bak ze verder, onder regelmatig roeren, tot ze knapperig zijn.

Kruid met cayennepeper en zout.

Meng de yoghurt met de fijngehakte bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Bak de kalfslapjes aan beide zijden in een antikleefpan op een hoog vuur.

Maak torentjes met afwisselend aardappelplakjes en kalfslapjes.

Werk af met de yoghurt, de ui in dunne partjes, de rucola en de kappertjes.

Corrigeer