Zoektocht naar fuifzaal voor volgende legislatuur

Beveren -

Tijdens de gemeenteraad kwamen Groen-raadsleden Ludo De Block en Bram Massar terug op de mogelijke invulling van een fuifzaal in de Beverse sportzone.

De Block wees op de petitie met 400 handtekeningen van de omwonenden die een dergelijke inplanting niet zien zitten. ‘Moeten we ons inzetten om grote fuifzalen te ontwikkelen om vervolgens organisatoren van buiten de gemeente aan te trekken’, vraagt hij zich af.

Ook Bram Massar stelt zich vragen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat onze jongeren geen fuifzaal met een capaciteit van meer dan 1.000 personen nodig hebben’, zegt hij. ‘De vraag naar meer fuifruimte is ingegeven door de overcapaciteit van het Beverse jeugdhuis Togenblik. Ik vind dat het gemeentebestuur momenteel niet alle alternatieven benut. Het Melseelse jeugdhuis Djem mag 12 fuiven per jaar geven, maar komt dit jaar slechts op 6 uit.’ Volgens Massar is dit te verklaren omdat Jeugdhuis Djem een onafhankelijk jeugdhuis is, terwijl Togenblik een paragemeentelijke vzw is. ‘Daardoor zijn de drankprijzen niet op elkaar afgestemd.’ Massar vraagt het bestuur om Djem meer als een volwaardig alternatief naar voren te schuiven voor fuiven.

Het college antwoordde dat de behoefte opnieuw moet bekeken worden, maar schuift het dossier door naar de volgende gemeentebestuur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio