Broers Thiers knap derde

knokke-heist -

AUTOSPORT

24 UREN VAN ZOLDER De tijdelijke coalitie van Belgium Racing met Scuderia Monza van de broers Thiers resulteerde in een knappe derde plaats in de 24 Uren van Zolder. Na een loodzware race eindigde het team van Frank en Hans Thiers derde na de winnende Audi R8 GT3 en de Porsche GT 3. ‘We zijn heel bij met dit eindresultaat. In lange wedstrijden komen we beter uit de verf. Van in het begin hadden we het goede ritme beet en konden we wedijveren met de topteams. Dat gaf ons veel moed', aldus Hans Thiers.

GOLF

LAURENCE HERMAN staat vandaag, nabij Parijs, aan de start van het met 25.000 dollar gedoteerde Fourqueux Ladies Open, een tornooi dat deel uitmaakt van de Leta Golftour, het tweede niveau van het vrouwengolf in Europa. De 23-jarige uit Marke is met haar twaalfde plaats op de LETA ranglijst de beste Belgische speelster.

WIELRENNEN

ELITE MET CONTRACT

KRISTOF VANDEWALLE De Belgische kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle start zondag op het eerste wereldkampioenschap ploegentijdrit in Valkenburg. Tom Boonen, Tony Martin, Niki Terpstra, Peter Velits en Sylvain Chavanel zijn zijn ploegmaats bij Omega Pharma-Quick Step.

GP VAN WALLONIË Bert De Waele eindigde als zesde in de Grote Prijs van Wallonië. Hij strandde op zeven seconden van de Fransman Julien Simon, die het haalde voor Greg Van Avermaet en Bjorn Leukemans. Davy Commeyne was achttiende, Jens Debusschere 24ste en belofte Dieter Bouvry 27ste.

KALENDER

VELDRIJDEN

VROUWEN ELITE

JOYCE VANDERBEKEN kwam in haar tweede wedstrijd in het Amerikaanse Rochester 17 seconden te kort voor het podium. ‘Ik kan leven met mijn vierde plaats, temeer omdat ik er 15 UCI-punten aan overhield. Ik heb de punten nodig om een goede startpositie af te dwingen in de Europese wedstrijden.'

Intussen is de Zwevegemse bij een chiropractor langs geweest voor haar bekkenblokkage.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio