Alleenstaand huis onbewoonbaar verklaard

Bewoners in shock afgevoerd nadat brand huis verwoest

Bewoners in shock afgevoerd nadat brand huis verwoest

Door de brand is de woning onbewoonbaar. Foto: ssj

Asse -

Een woning in het Keesdaal in Asse is onbewoonbaar na een hevige brand gisterennamiddag. Het bejaarde koppel was niet thuis toen het vuur uitbrak, maar na hun aankomst waren ze in shock.

De brand in de alleenstaande woning aan het begin van het Keesdaal, vlak aan de kruising met de Brusselsesteenweg, werd gisteren kort voor 17 uur ontdekt. In het kapsalon iets verderop hoorden ze een doffe knal en voelden ze de ruiten trillen. Toen ze buiten een kijkje gingen nemen, zagen ze rook opstijgen uit de woning. Bestuurders van voorbijrijdende wagens hadden al de hulpdiensten verwittigd.

De brandweer van Asse was snel ter plaatse. ‘We kregen melding van een brand met ontploffing, dus hebben we heel wat mensen en materiaal ter plaatse gestuurd’, vertelt brandweercommandant Bruno Van Den Broeck. ‘Bij onze aankomst stelden we vast dat het om een hevige brand ging. Door de hitte waren de ruiten aan de zijkant al gesprongen en de vlammen sloegen uit de vensters. Het vuur situeerde zich in het achterste gedeelte van de woonkamer. Uiteindelijk kregen we de brand onder controle, maar de schade is aanzienlijk. Op het gelijkvloers is er heel wat brandschade, terwijl de rest van de woning aangetast is door de rook. In de woning was er alleen een hond aanwezig. We konden hem redden en een dierenarts onderzocht hem ter plaatse. Het ging om een Duitse herder van zekere leeftijd.’

De bewoners zijn wel naar het ziekenhuis gebracht. ‘Zij waren niet thuis op het moment van de brand, maar toen ze aankwamen, verkeerden ze in shock. Vooral de dame was fel onder de indruk. Zij is in de ziekenwagen even buiten bewustzijn geweest.’

De woning is onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand en de ontploffing is niet duidelijk. ‘Daarvoor was er te veel schade. De oorzaak is wel te zoeken in het achterste deel van de woonkamer, en daar stond een houtkachel. Elektrische toestellen waren er niet aangesloten’, zegt Van Den Broeck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio