Artex amper vijf maanden na afbraak alweer open

Artex amper vijf maanden na afbraak alweer open

Dirk Roels en Rita Claeys stellen een heel nieuwe winkel voor met de vernieuwde Artex. Foto: sbr

Lichtervelde -

De nieuwe Artex langs de Stegelstraat in Lichtervelde is al terug geopend en dat na amper vijf maanden werk. Het resultaat is een onherkenbare winkel.

Artex is een fenomeen in Lichtervelde. Iedereen heeft wel eens iets gekocht in de ouderwetse winkel, die nog het meest doet denken aan een supermarkt voor kleren. Maar dat is nu verleden tijd, want de Artex heeft een stevige metamorfose ondergaan. In april besloten gedelegeerd bestuurders Dirk Roels en Rita Claeys om de winkel met de grond gelijk te maken en er een modern complex langs de Stegelstraat te bouwen.

Gisteren, na amper vijf maanden, was het zover. Met een openingsreceptie werd de nieuwe winkel feestelijk geopend. Het resultaat is een veel ruimere en hogere winkel, die het allemaal wat gezelliger doet ogen. ‘We wilden er echt voor zorgen dat de mensen op het gemak kunnen winkelen, het is allemaal een pak minder druk geworden dan vroeger’, vertelt bestuurder Birgen Roels. ‘We willen ons nog meer richten op het hele gezinnen. We hebben hier een forse investering gedaan in de toekomst.’

Roels kreeg van de bouwvakkers vaak schampere vragen, want zo'n grote winkel hoorde volgens hen niet in een kleine gemeente als Lichtervelde. ‘Maar door zo fors te investeren, willen we het tegendeel bewijzen. Artex is altijd al in Lichtervelde geweest en we merken dat we hier wel degelijk goed verkopen. Vooral omdat we langs een drukke invalsweg zitten.’

Om de klanten die de weg kwijt waren alvast opnieuw te lokken naar de winkel, houdt Artex vanaf vandaag tot en met zondag een grote tombola voor alle klanten. Hoofdprijs is een aankoopbon van 1.000 euro. Er worden ook vijf bonnen van 500 euro uitgedeeld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio