Aanrander sloeg mogelijk ook toe in Turnhout

TURNHOUT/HOOGSTRATEN -

De man die vorige maand in het Begijnhof in Hoogstraten een meisje aanrandde, sloeg mogelijk ook toe in Turnhout. De politie probeert hem op te sporen.

De belager kuste op 20 augustus in het Begijnhof een meisje van dertien op de mond en vluchtte weg. De politie had een verdachte op het oog. Het meisje kreeg dinsdagavond een foto van de verdachte voorgelegd, maar de confrontatie was negatief. Het onderzoek gaat verder.

Intussen is gebleken dat de man mogelijk ook in Turnhout kinderen heeft lastig gevallen. ‘In Turnhout onderzoeken ze twee of drie feiten van belaging’, zegt Marc Snels, zonechef bij politie Noorderkempen. De feiten deden zich afgelopen weekend voor aan het kanaal.

Mogelijk gaat het om dezelfde dader. Opmerkelijk is dat bij één feit in Turnhout de persoonsbeschrijving van de dader nagenoeg identiek is met de feiten in Hoogstraten. De slachtoffers wijzen telkens op het onverzorgde gebit van de belager waarbij enkele tanden vooruit steken.’

De politie Noorderkempen onderzoekt ook nog een geval van belaging van afgelopen weekend. Toen liet een man op een speelplein aan de Thijsakkerstraat zijn geslachtsdelen zien aan een meisje van elf. De politie gaat er vanuit dat deze feiten door een andere man zijn gepleegd, aangezien het slachtoffer niets over vreemde tanden heeft gezegd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio