Medaillewinnares Vervoort krijgt Ochtendshow Q-Music cadeau

Medaillewinnares Vervoort krijgt Ochtendshow Q-Music cadeau

Alle Paralympische atleten werden woensdag ontvangen tijdens de Ochtendshow van Q-Music Foto: IF

DIEST -

Marieke Vervoort, die op de Paralympics een gouden medaille won, heeft van haar supporter Dominique Christiaens uit Tessenderlo de Ochtendshow op Q-Music cadeau gekregen.

Dominique Christiaens uit Tessenderlo is al jaren een supporter van Olympische medaillewinnares Marieke Vervoort. Hij heeft zelf vier jaar triatlon beoefend en weet dus hoeveel opoffering dat kost. ‘Voor mensen zoals Marieke, die dat klaarspelen in een rolstoel, heb ik een mateloze bewondering’, zegt hij. Zelf werd Dominique geopereerd aan een hernia. ‘Ik heb toen een paar dagen in een rolstoel doorgebracht’, zegt hij. ‘Dat heeft mij geleerd hoe belangrijk gezondheid wel is.’

Toen Marieke goud haalde op de 100 meter - triatlon stond in Londen niet op het programma - stuurde hij meteen een verzoek naar de website www.wieverdienteencadeau.be. Daar kan je iemand die iets heel bijzonders heeft gedaan, nomineren. Als het verzoek geaccepteerd wordt krijg die persoon de Ochtendshow van Ornelis & Rogiers op Q-Music cadeau.

‘Dinsdag kreeg ik telefoon dat ik woensdagochtend naar het gebouw van het BOIC mocht komen. Marieke was op voorhand niet op de hoogte wie haar genomineerd had’, zegt Dominique. ‘Dat vernam ze pas ter plaatse. Ze vond het alleszins een fantastisch gebaar.’ Ook de andere atleten waren uitgenodigd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio