Sprookesachtige elementen in Moldersbok

Aanleg van thematuin start deze maand

Aanleg van thematuin start deze maand

De thematuin zal ook hobbithuisjes krijgen. Foto: vgd

Mol -

De gemeente Mol start deze maand met de aanleg van een thematuin langs de Nete en de Molderdijk. De tuin verenigt wandelen, spelen en ontmoeten.

De gemeente werkt naarstig aan het creëren van een groene long voor het centrum. Een gebied van 36 are, de vroegere gemeentetuin langs de Nete en de Molderdijk, wordt de komende maanden omgetoverd tot een prachtige thematuin.

‘Deze tuin krijgt de naam Moldersbok. Het idee voor die naam is afkomstig uit de bekende boeken over de Hobbits van Tolkien’, zegt schepen voor Groen Luc Vancraenendonck (CD&V). ‘De Hobbits noemden hun woongebiedjes binnen de Gauw naar de voorname families die binnen die omgeving woonden. Voor het gebied waar de thematuin wordt aangelegd was dat de familie Molders. Omdat gronden naast een rivier Moeren of Bokken worden genoemd, werd de thematuin Moldersbok gedoopt.’

De groene tuin met hagen, bomen, struiken, bloemen en grasperken zal wandelen, spelen en ontmoeten met elkaar verenigen.

Hobbithuisjes

‘We willen het park ontwikkelen om meerdere functies te dragen’, zegt schepen Vancraenendonck. ‘Hierbij hebben we rekening gehouden met zowel jongeren als ouderen en met de mogelijke organisatie van kleine evenementen in de thematuin.’ Het park biedt een perfecte wandeloase met paden, gazon en weiden. In de tuin zijn verschillende zit- en rustpunten voorzien en pergola's voor schaduw.

Daarnaast bevat de tuin ook speel- en ontmoetingsplaatsen voor kinderen en jongeren in de vorm van schattige hobbit-huisjes onder een aarden heuvel. De huisjes hebben lage deuren en ramen en kinderen kunnen er door en over lopen. Ze bieden een schuilplaats bij evenementen of een vertelsessie. De zitbanken en speelelementen in hout moeten jonge gezinnen naar Moldersbok lokken.

Tenslotte is er ook een luisterhoek in trapvorm voorzien die kan dienen als een speelplaats of als zitmogelijkheid voor beiaardconcerten. Die concerten zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers of minder mobiele bezoekers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio