Almaci: 'Groen klaar om Antwerpen mee te besturen'

Almaci: 'Groen klaar om Antwerpen mee te besturen'

Meyrem Almaci Foto: BELGA

ANTWERPEN - In De Studio, het voormalige gebouw van Studio Herman Teirlinck, heeft Groen-lijsttrekster Meyrem Almaci woensdagavond op 'Groen Feest' haar ambitie om Antwerpen mee te besturen nogmaals uitgesproken.

'Aan de horizon doemt een coalitie op die als twee druppels water lijkt op de Vlaamse regering: SP.A, CD&V en N-VA, een coalitie die ons de Oosterweelverbinding met haar 19 rijstroken in Deurne door de strot wil duwen', riep Almaci op om voor Groen te kiezen als alternatief.

Naast de overkapping van de ring was onderwijs het centrale thema van Almaci's toespraak. 'Onderwijs heeft mij geholpen mijn leven uit te bouwen zoals ik het droomde', zei ze. 'Onderwijs blijft de sleutel om de discriminatie, de armoede en het onbehagen weg te nemen. Meer dan ooit is het de toegang tot een betere samenleving.'

Campagnefilmpje

In het campagnefilmpje dat Groen woensdagavond aan het grote publiek presenteerde, werd verwezen naar de overvolle Antwerpse scholen, waarin tegen 2017 nog 17.000 nieuwe plaatsen zouden moeten gezocht worden. Daarnaast wordt in het animatiefilmpje ook gepleit voor een verdere verlenging van de tramlijnen en meer aparte rijstroken voor lijnbussen, om voldoende alternatieven te creëren voor de wagen.

Zonder hen bij naam te noemen, weigerde Almaci zich woensdag neer te leggen bij een tweestrijd tussen huidig Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever. 'Vergeet nooit dat niet de peilingen of de politieke commentatoren de verkiezingsuitslag beslissen, maar de ruim 330.000 stemgerechtigde Antwerpenaren',
aldus Almaci.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S