Jaloerse kerel sloopt inboedel van rivaal

Ronse -

‘Mocht ik hem gevonden hebben, dan had ik hem doodgeslagen. Ik ben daar eerlijk in.’ De 24-jarige Michaël S. uit Sint-Niklaas stak niet onder stoelen of banken dat hij uitsluitend op wraak uit was toen hij op 22 april vorig jaar de woning van zijn rivaal in de Savooistraat in Ronse binnendrong.

Hij moest zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden wegens woonstschennis en het aanbrengen van vernielingen. De jongeman kon het niet verkroppen dat de bewoner een relatie met zijn ex-liefje had aangeknoopt. Maar toen hij niemand thuis vond, sloeg hij de inboedel kort en klein.

‘Het was een totale ravage’, benadrukte advocaat Jan Van Den Noortgate. ‘Televisie, computer, ramen, badkamer, keuken en eetkamer, kortom alles werd vernield. In de muren zaten gaten en barsten. De woning kon zelfs vier maanden niet meer verhuurd worden. Gelukkig was mijn cliënt niet thuis want de beklaagde is gekend als een uiterst agressieve kerel.’

De verdediging vroeg de rechter om begrip: ‘Mijn cliënt is een brave jongen maar als hij gedronken heeft, slaan de stoppen door. Het probleem is dus de drank.’

Michaël S. werd veroordeeld tot een werkstraf van honderd uren, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 143 euro. Aan de eigenaar van de woning moet hij een schadevergoeding van bijna 9.000 euro betalen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio