Skatepark moet verhuizen

Nederboelare -

Het skatepark aan de sporthal De Veldmuis, gelegen aan de Felicien Cauwelstraat in Geraardsbergen, wordt gedemonteerd. Aanleiding zijn aanhoudende klachten over jongeren die er overlast veroorzaken.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) laat naar een geschikte locatie zoeken om de toestellen opnieuw te plaatsen.

Er werd aan het park een plakkaat opgehangen, ondertekend door de SP.A-schepenen Bram De Geeter en Patrick Flamez. Op het bord staat de mededeling dat de toestellen worden gedemonteerd om ze dan volgende zomer op de parking van de sporthal te plaatsen. Maar volgens de stedelijke sportdienst is dat geen goede locatie en dus laat burgemeester De Padt nu onderzoeken waar het skatepark dan wel terechtkan.

‘De beslissing om het terrein te ontmantelen komt omdat het vlak naast een schoolgebouwtje ligt en dat daar om de haverklap overlast werd vastgesteld’, zegt de burgemeester. ‘Via tussenkomst van de jeugdopbouwwerker, de politie en het personeel van de sportdienst werd getracht dit een halt aan toe te roepen, doch tevergeefs.’

De Padt betreurt dat nu ‘ook de jongeren worden gestraft die zich wel weten te gedragen.’ Daarom wordt het pleintje verhuisd. ‘We beseffen dat dit een vrij drastische ingreep is en dat jongeren het recht hebben om te spelen, maar dat mag niet ten nadele zijn van andere activiteiten.’ De jeugdopbouwwerker zoekt nu een andere stek voor de skaters, al dan niet in de omgeving van de sporthal.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio