wielrennen elite z/c & beloften

Floris Smeyers voegt Herdenkingsprijs Monseré toe aan palmares: ‘Mijn seizoen is geslaagd’

Floris Smeyers voegt Herdenkingsprijs Monseré toe aan palmares: ‘Mijn seizoen is geslaagd’

Floris Smeyers Foto: jos

RETIE -

Floris Smeyers uit Mol heeft woensdag de Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré aan zijn palmares toegevoegd. In een spurt met drie won Smeyers vlot van clubgenoot Frederik Frison en de Nederlander Leander Schreurs.

Honderdtweeëntwintig renners gingen in Retie van start. Het Ovyta Eijssen Team had duidelijk een plannetje klaar. Kurt Geysen was de eerste onruststoker. Wat later sloten Jeroen Eyskens en Bert Nietvelt aan. Het peloton hield er een erg hoog tempo op na en bij het ingaan de plaatselijke rondjes kwam alles opnieuw samen. Net voor de aansluiting reden achttien renners weg.

Vijf ronden van het einde demarreerde Fredrik Frison. Hij kreeg het gezelschap van clubgenoot Floris Smeyers en de Nederlander Schreurs. De drie kregen nooit meer ruimte dan een halve minuut, maar hielden toch stand tegen het jagende peloton.

Niet getwijfeld

In de spurt was Floris Smeyers sneller dan Frederik Frison en Leander Schreurs.

‘Ik had al een tijdje mijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Dit staat mooi op mijn palmares’, zei een stralende winnaar Smeyers.

‘Toen Frison demarreerde, heb ik geen moment getwijfeld. Met twee teamgenoten hebben we gewoon gespurt voor de overwinning. Met winst in het voorjaar van de Zuidkempense Pijl en de provinciale titel is dit een mooie extra. Mijn seizoen is geslaagd’, aldus Smeyers.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.