Vrouw (39) aangehouden na dood pasgeboren baby

BRAKEL -

Een 39-jarige vrouw uit het Oost-Vlaamse Brakel is aangehouden, nadat ambulanciers maandagnacht bij haar een dode pasgeboren baby aantroffen. De vrouw is gescheiden en woont sinds kort bij haar ouders. Maandagnacht zou ze wakker geworden zijn met krampen. Op het toilet is ze bevallen van een baby. Daar zouden de ambulanciers, die door de familie werden gewaarschuwd, het kindje hebben gevonden.

‘Onze cliënte wist niet dat ze zwanger was –al had ze wel vermoedens', zeggen haar advocaten Luc Boxstaele en Jo Decraeye. ‘Ze ontkent dat ze haar kindje gedood heeft. Ze wilde niet dat het zou sterven.' Wat er wel gebeurde, blijft onduidelijk. De advocaten wachten het autopsierapport af.

De vrouw werd dinsdagochtend in het ziekenhuis van Zottegem aangehouden. Ze zou ondertussen overgebracht zijn naar de Brugse gevangenis. Daar hoort ze volgens haar advocaten niet thuis: ‘Onze cliënte heeft een kindje verloren, maar ze kan dat verdriet onder deze omstandigheden niet verwerken. Ze kan zelfs de begrafenis niet regelen. Die kansen worden haar ontnomen.'

De advocaten vragen vandaag aan de raadkamer om hun cliënte vrij te laten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio