Boekhouder vond vakantievertrek van Brits-Iraaks gezin bizar

Boekhouder vond vakantievertrek van Brits-Iraaks gezin bizar
De boekhouder van de Britse Irakees Saad al-Hilli die vorige week woensdag samen met zijn vrouw, schoonmoeder en een Franse fietser nabij Annecy is vermoord, vindt het 'bizar' dat het gezin op vakantie is vertrokken, zo heeft zijn boekhouder aan de Franse regionale krant Le Dauphiné Libéré verteld.

Julian Stedman is boekhouder van het bedrijfje Shtech waarmee ingenieur Al-Hilli diensten aan ondernemingen als het ruimtevaartbedrijf SSTL, onderdeel van de Europese EADS-groep, verkocht.

Volgens de boekhouder werkte zijn klant enkel mee aan civiele projecten. Saad al-Hilli wilde de naam van zijn eigen bedrijfje veranderen.Ook heeft Stedman naar eigen zeggen vernomen dat de gedode man 'in een andere activiteit betrokken zou zijn geweest', hoewel zijn klant daarover niets had gezegd.

Stedman en zijn echtgenote vinden het bizar dat het gezin Al-Hilli op vakantie was vertrokken. De school was immers herbegonnen en de oudste dochter Zainab, die bij de moordende schietpartij zwaargewond is geraakt, had leerachterstand. Nog vreemd is dat Al-Hilli op de dag van zijn afreis naar Annecy was langsgekomen omdat hij 'vergeten was zijn btw-aangifte in te vullen', zei Stedman tegenover de krant.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees