5 roddeltypes: wie zit in jouw team?

5 roddeltypes: wie zit in jouw team?

Foto: Jobat.be

Een werkvloer waar niet geroddeld wordt over of tussen collega’s moet volgens ons nog worden uitgevonden. Maar wat we niet wisten, is dat er maar liefst elf roddeltypes bestaan. Bent u een ‘kwebbelaar’ of eerder een ‘flapuit’? Hieronder overlopen we de eerste 5 types ...

We roddelen allemaal. Wie beweert dit niet te doen, daar kunnen we kort over zijn: die liegt. Je hart luchten over iemand anders tegen iemand anders, het kan soms gewoon zo’n deugd doen. En zeg het niet voort, maar eigenlijk is daar ook niet zoveel mis mee. Het zorgt ervoor dat je de kans krijgt om je eigen mening over derden eens te toetsen aan anderen en op die manier maak je de verhoudingen in je team duidelijk.

Maar wist je ook dat er maar liefst elf verschillende roddeltypes bestaan? Helaas is niet elk type even positief. Hieronder overlopen we de eerste 5 types ...

1. De kwebbelaar
Deze collega houdt van smalltalk. Voor de laatste nieuwtjes over je collega’s kan je bij hem of haar terecht. Dit is een vrij onschuldige manier van roddelen, tenslotte gaat het louter om feiten en deze kunnen negatief, maar ook positief zijn.

2. De sensatiebeluste
De sensatiebeluste roddelaar gaat een stapje verder en vertelt liever enkel de smeuïge details van het privéleven van een collega door. Ruzies of geheime relaties, je komt het allemaal via hem of haar te weten.

3. De manipulant
De manipulant zet graag mensen tegen elkaar op. Deze werknemer selecteert enkel bepaalde fragmenten uit roddels en speelt deze vervormde informatie aan anderen door.

4. De flapuit
De niet zo subtiele roddelaar verklapt roddels op verkeerde momenten tegen de verkeerde personen, waardoor hij of zij (ongewild) anderen tegen elkaar uitspeelt. Collega’s herkennen deze werknemer bijzonder snel en vertrouwen bijgevolg niets meer aan hem of haar toe.

5. De klikker
De klikker staat regelmatig aan het bureau van de baas met de laatste nieuwe roddels over zijn of haar collega’s. Deze werknemer ligt niet goed in de groep en zal al snel door andere medewerkers worden genegeerd.

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees